Deelauto’s in onze dorpen: Duurzaam en flexibel!

Grieneko is als lokale energiecoöperatie met een duurzaam hart altijd opzoek naar activiteiten en initiatieven die bijdragen aan de transitie naar een duurzame en groene economie. Grieneko en JustGo willen daarom samen duurzame mobiliteit realiseren in de Greidhoeke en maken het mogelijk om een eigen deelproject te starten in jouw dorp. Samen met onze buurtgenoot Jeroen van Denderen uit Baard zijn wij onlangs een deelauto project gestart. Op deze pagina vind je alle informatie over dit project zodat ook jij binnenkort in kunt stappen.

 

Waarom een deelauto?

deelmobiliteit is niet alleen interessant voor de stad. Ook voor ons in het landelijke gebied zijn er veel voordelen. We werken deels thuis en onze dorpen staan vol stilstaande (dure) auto’s. We zijn ons bewust van de negatieve impact van autorijden maar tegelijkertijd wordt het openbaar vervoer steeds minder in de landelijke gebieden. Om toch mobiel en bereikbaar te blijven kan een deel auto een oplossing bieden. 

Even wennen?

Een deelauto vervangt tot wel 10 privéauto’s en maakt dat mensen alleen de auto pakken wanneer dat echt nodig is. Esther de Croon is één van de gebruikers van de deelauto in Baard, en verteld: ‘Het grappige is dat ik nu door de JustGo auto vaker de fiets pak. Het is dus ook nog eens goed voor mijn conditie en hoofd.’ Hiermee draagt deelmobiliteit bij aan de ontwikkeling van autoluwe straten, minder kilometers, schonere lucht en meer ruimte voor groen. Ester vult aan: ‘Zo tof om te zien dat 3 mensen in de mijn straat nu bezig zijn om hun (tweede) auto weg te doen’.

Een deelauto voor iedereen!

Het concept deelmobiliteit betekent dat iedereen gebruik kan maken van het vervoer en dat de berijder alleen betaalt voor het gebruik. De elektrische deelauto die in Baard staat is van JustGo en is toegankelijk met de JustGo Sharing app. Na het downloaden van de app maak je een account aan, reserveer je de auto, open én sluit je de auto met de app en betaal je alleen voor de gereden kilometers en uren dat je de auto hebt gebruikt. De app heeft een 24/7 helpdesk en de prijs per rit is inclusief laden, service en onderhoud. Zo is de gebruiker van de deelauto altijd volledig ontzorgd en flexibel. 

Ook voor jou?

Deelauto zelf ervaren? De elektrische deelauto in Baard is voor iedereen toegankelijk en te gebruiken. De JustGo Sharing app is verkrijgbaar in de AppStore en de GooglePlay Store. Heb je hulp nodig bij het maken van een account en het reserveren van de auto dan staat hier een uitgebreide handleiding:  JustGo-Handleiding