Duurzame cursussen 

Soms zie je door de bomen bijna het bos niet meer. Oude woningen zijn ieder uniek en het verduurzamen ervan is een vak apart. Dan hept het om een cursus te kunnen volgen bij mensen die weten wat er speelt en een antwoord hebben op je vragen. Grieneko heeft daarom met behulp van een in de afgelopen jaren verschillende cursussen georganiseerd in samenwerking met de Friese Poort in het ‘duurzaam doen huis’. Bedoeld voor bedrijven, maar ook particulieren. 

Waterzijdig inregelen 

Veel cv-installaties zijn niet optimaal ingeregeld, met als gevolg: méér gasverbruik dan noodzakelijk.  Door de temperatuur van het cv-water en de doorstroomsnelheid van het warme water door de radiatoren beter in te regelen, wordt de capaciteit van de installatie beter benut en u zit er nog steeds heel comfortabel bij. Daarmee kunt u eenvoudig besparen op uw energierekening. Bij Grieneko hebben we daarom, via de Friese Poort, cursussen aangeboden om hen te leren hoe je dat nou goed doet, dat waterzijdig inregelen. Als wederdienst komen onze inregelaars graag bij u langs. 

Grieneko heeft dit jaar het initiatief genomen om belangstellenden met een technische achtergrond een training ‘waterzijdig inregelen van de cv-installatie’ bij het opleidingsinstituut Friese Poort aan te bieden. De deelnemers aan de training komen uit uw eigen regio. Het volgen van deze training was mogelijk door een LEADER+ subsidie. De aanschaf van het benodigd gereedschap is betaald uit eigen middelen van Grieneko en uit bijdragen van energieleverancier Energie van Ons. We doen dit om de energietransitie in onze regio vooruit te helpen.

Daarom helpen onze inregelaars u graag door hun kennis in te zetten bij u thuis. Uw cv-installatie te inspecteren en indien wenselijk in te regelen. Mocht u belangstelling hebben voor zo’n gratis inspectie, meldt u zich dan aan via wzi@grieneko.frl. Voor Grieneko leden is inspectie en inregelen gratis.
Meld je aan met telefoonnummer en adres via wzi@Grieneko.frl Voor meer informatie kunt u ook mailen naar dit e-mailadres.