Op 11 mei vind in Easterlittens de allereerste Ambachtelijke streekmarkt plaats. Hier openen wij ook voor het eerst de deuren van ons Energiehuis. In het energiehuis kunnen alle inwoners van Easterlittens, Baard, Huins en Leons terecht voor een gratis en onafhankelijk advies over slim energie besparen en opwekken in en rond de woning.

Na de opening kunt u ons elke donderdag vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur zonder afspraak inden in het dorpshuis ‘De Jister’ te Easterlittens. Uiteraard is Grieneko ook te bereiken via ons mailadres: info@grieneko.frl

Waar kunnen we zoal bij helpen in het Energiehuis:

– Samen een plan van aanpak voor de isolatie van uw woning opstellen. Onderzoeken wat de mogelijkheden voor verduurzaming in uw woning zijn.
– Informatie en ondersteuning bij de aanvraag van subsidies en financieringsmogelijkheden.
– Onderzoeken of het mogelijk is om met meerdere inwoners gezamenlijk in te kopen.
– Ondersteuning bij het aanvragen en beoordelen van offertes.

Gratis besparingsapp:
Voor de inwoners van Easterlittens, Baard, Huins en Leons is er de mogelijkheid om zich, voor rekening van Grieneko, aan te melden de app mindergas.nl. Via deze app kan men zelf monitoren wat het effect van de door u genomen maatregelen is. De gegevens en de berekeningen die bij het gebruik van de app beschikbaar worden geven inzicht in gasverbruik, rekening houdend met buitentemperaturen, en helpen zo voorkomen dat u onnodig veel geld uitgeeft aan de verduurzaming van uw woning.